All Sports Banquet

I kveld var det annetkjenning av alle som driver med idrett. Det var en fin kveld hvor alle hovedtrenerene delte ut priser til de som har skilt seg ut. Jeg forventet ingenting siden jeg er bare en utvekslingsstudent, men jeg fikk..

..TRE pokaler! Ble veldig glad, og gjorde alt slitet verdt det. Jeg fikk "Most improved" og "Senior Award" for friidrett og "Most valuable runner" for cross country. Fikk en liten tale av trenerene hvor de sa de satt pris på at jeg løp selv om jeg hatet det og gjorde det bra i høydehopp. Var koselig!

Siste måneden

De som sier at de siste månedene er de beste lyver ikke! Jeg har det virkelig bra her nede nå. Jeg husker de første måndene gjorde jeg ikke annet enn å glede meg til å dra hjem, men nå må jeg si jeg gruer meg. Det kommer til å bli helt fantastisk å bo hjemme igjen å komme tilbake til min kjære lille dal og all familie og venner, men på den andre siden blir det forferdelig å dra fra Okmulgee. Jeg har virkelig blitt glad i menneskene her nede, kommer tilogmed å savne byen. 

Jeg har kommet nærme vertsfamilien, har fått flere gode venner og en veldig fin kjæreste (som mamma sikkert har fortalt alle om). Hadde virkelig ikke trodd dette kom til å skje. I kveld er det kun 24 små dager igjen før jeg drar og jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre. Eneste er vel å nyte de til det fulleste. Hvorfor kan jeg ikke bare ta med meg alle hjem til Norge? Det hadde gjort alt så mye lettere. 

Så, det jeg egentlig ville si med dette innlegget er at alt står bra til med meg og jeg nyter det amerikanske livet. Samtidig savner jeg dere alle og kan ikke vente til jeg endelig får se dere igjen. Prom var en veldig fin opplevelse og det ble tatt masse bilder, skal få lagt de ut iløpet av helgen! Foresten er regionals (kretsmeterskap på en måte, alle skoler på samme størrelse blir delt inn i 4-5 regions og konkurrer om å gå til state) på lørdag, ønsk meg lykke til! Mamma og pappa nevner bloggen hele tiden og jeg skal prøve å bli flinkere de siste ukene her, jeg har ikke glemt dere! 

Bilder fra Texas

Late meg har ikke fått meg selv til å poste bildene fra korpsturen enda, så var virkelig på tide. Det var en veldig fin tur og jeg hadde det kjempe morsomt. Jeg er ikke med i korpset, men siden vertsfar var korpsdirektør for så mange år fikk vi være med. Veldig glad for det! 

Vi dro hjemmefra rundt midnatt torsdag, og kom frem i 8-9 tiden. Hotellet åpnet ikke før 3, så alle lånte et annet hotells toalett (haha) og skiftet før vi tilbringte dagen i San Antonio down town. Har savnet å gå rundt i en by istedenfor å kjøre fra butikk til butikk, så det var veldig verdsatt. Sammen med to venner, korpsdirektøren og noen foreldre tok jeg også en båttur rundt på elven med en guide. Overraskende fin by. Vi bodde også på et fint hotell med svømmebasseng, hadde det kjempe morsomt der og. 


Meg og Kersten 


Voorese, meg og Kersten


Vi gikk litt rundt på et kjøpesenter, dette (untatt han til venstre) var nesten alle seniorene 


På kvelden dro vi og spiste middag på Hard Rock Café


Dag to (Fredag) startet med å stå opp ganske tidelig og korpset hadde konkurranse. De fikk kun 1ere på en skala fra 3-1 hvor 1 er det beste. Flinke!


Etter konkuranssen dro vi på Sea WorldSiste hele dagen dro vi på Six Flags (en fornøyelsespark) og det var veldig moro også! Masse bra karuseller og hadde det gøy i bassenget når vi kom tilbake til hotellet. Søndag spiste vi på Spaghetti Warehouse før vi kjørte ti laaaaange timer tilbake. 

Hjem

Om en time drar vi for å spise vårt siste måltid i Texas på spaghetti warehouse. Det har vært en super tur, vil ikke tilbake på skolen imorgen.. Jeg er heller ikke klar for 10 timers busstur, men var verdt det da.

Texas baby

Nå er vi på vei til hard rock for å spise middag. Dro fra okmulgee ved midnatt igår og kom frem rund ni i dag tidlig. Var en ganske ubehaglig natt uten så mye søvn, men heldigvis brukte vi charterbusser istedenfor skolebuss. Hi er i San Antonio og været er helt herlig, har hatt en super dag! Imorgen er det konkurranse på morningen og sea world etter det. Er på korpstur foresten.

Jadda

Jeg har egentlig ikke noe å si (skrive), men fikk beskjed av mor og far om at jeg måtte skrive noe. Som vanlig har ikke så mye spennende skjedd, jeg har hatt mye friidrett og vært en god del med venner i det siste. Jeg nyter mine siste måneder i USA og har brukt maaasse penger på mat i det siste, haha. I kveld skal jeg ut og spise med venner igjen, er koselig da. 

På fredag var det et friidrettsstevne og det gikk veldig dårlig.. Leggene mine var så vonde at jeg ikke klarte å prestere. Fredagen før det gikk det veldig bra, fikk førsteplass i 800 meteren og andreplass i høydehopp. Håper dere alle har hatt en fin helg

I det siste

Bloggen har vært veldig nedprioritert i det siste, så tenkte det var på tide med et innlegg. Jeg har egentlig ikke vært så veldig travel eller noe, men har ikke vært så mye spennende som har skjedd som vanlig. I går var sesongens første ute track meet, fikk samme plassering i høydehopp som sist, altså 4. plass, men denne gangen var det flere deltagere. Jentene fikk sammenlagt 2. plass igjen også. Jeg løp ikke noe, leggene blir bare verre og verre.. Satser på at de blir bedre snart!

Jeg må også gratulere min kjære mor med bursdagen som var i går! Og søster fyller store 20 imorgen. Gratulerer masse med dagen, de beste kvinnene jeg vet om, elsker og savner dere så masse!

Her er bildene jeg har tatt i det siste:

Baby bor hos oss og det er så koselig

Jeg fant endelig en ballkjole

Vi dro ut og spiste for å feire denne jenta

Er alltid like pen på skolen

Fikk meg en fan på friidrettskonkurransen

Koste meg med isbad for leggene

Så på honorbandkonsert

I dag var det toårsbursdag

Etter bursdagen gikk vi opp på et "fjell". Det var 300 m over havet, men vi måtte klatre over halve veien så det ble en liten treningsøkt.

Vi kom nettopp hjem fra On the Border hvor jeg spiste good fajitas. Nå sitter vi og ser på barne tv.

Starter imorgen

Jeg startet dagen med intensjoner om at fra nå av helt til prom skulle jeg være sunn og trene masse. Det funket ikke så bra. 

Det varte ikke til frokost en gang, fordi det var pizza til frokost på skolen. Så skulle jeg være flink på friidrettstreningen, men benhinnebetenelsen er fortsatt der, så jeg kunne ikke løpe. Etter skolen dro jeg til the YMCA (treningssenteret) og var endelig flink, før jeg gikk for å møte Angelica. Jeg må virkelig slutte å være med henne, for som alltid, dro vi og kjøpte masse usunt.  Vi spiste cookiekake med vaniljeis og chips. Var supergodt, men er ganske så kvalm nå. Jaja, får bare starte å være sunn i morgen.. 


hahha ♥♥cookiekake♥♥


Dette bildet måtte bare være lite.

Har foressten startet å gå på skolen uten sminke, jeg har blitt så ufattelig lat her. Stakkars vertsmor må vente på meg hver morgen fordi jeg klarer så vidt å dra meg ut av sengen rett før vi skal dra. Okei, glem det, jeg har alltid vært lat, men nå er det ille. 

I morgen er planen å trene og være med Angelica igjen, vi skal se Mean Girls. Denne uka skal jeg forhåpentligvis få hoppe mer høydehopp, det er så gøy. Skal til en trener i Berryhill(45 min unna)  i noen timer, håper Coach Pankey får fikset det og vi får dratt. Okmulgee har bestilt nytt utstyr så vi har ikke matter eller noe nå. Til helgen skal vi endelig til Tulsa på prom dress shopping! Jeg er så gira, håper jeg klarer å finne en fin en. Elsker virkelig prom og alt rundt det. Kryss fingrene for at det blir noe bra. 

Okei, dette var et veldig rotete og kjedelig innlegg, men dere fikk da ihvertfall et. Skal prøve å bli flinkere på å oppdatere dere i Norge. Nå må jeg sove så jeg klarer å stå opp i morgen,
God natt. 

 

Jentetur

Denne helgen var vi på jentetur til Arkansas, vertsmor, vertsøster og meg. Og så klart baby Sampson da, Kristens sønn, så det var ikke helt jentetur. Vi dro for å besøke vertmors andre datter og familien, var koselig å se dem igjen. Vi hadde piknik, dro i dyreparken og koste oss hjemme hos de. Været var kjempe fint, fikk skikkelig vårfølelse. Hadde en bra helg, men liker ikke dyreparker. Får så vondt av dyrene.


Fine Karie

Håper helgen deres var bra!

Årskavalkade del II

Mars 

Mars var hest, skole, snø, ski, trening, jobb, venner og påskeferie. Også fylte jo verdens beste mor og søster år. Påskeferien var helt fantastisk, koste meg gjennom hele. Rett og slett en super ferie og bra måned!


Klein instaselfie av sprekingene på langrenn. Skal huske å aldri dra med meg Amanda på skitur igjen. 


Enda mere kleine selfier, disse er fra kjære ♥Treider♥. Dennis, Sigirid og Mayken. 


Kjæreste lillefetteren på bursdagen til mamma og søster. Se på vakre, fine mamma min og en litt blitsskremt fetter. 


Hadde fine dates med kjære amamor. Savner de veldig 

OGSÅ, min fabelaktige påskeferie. Mamma og Pappa dro til Ålesund i begynnelsen så jeg tilbrakte fine, morsomme og late dager med Katrine, Siri, Amanda ++. Etterhvert tok jeg flyet (alene oioi) til mormor og morfar også, og var der i to eller tre døgn før vi kjørte hjem. Onkel og familien var der også, var så koselig. Lekte i snøen med fetter og dro til vakre Strandafjellet med nydelig vær og sto på slalom en dag. Åh, man må bare elske vestlandet! Kom hjem til mer fint vær og dro til Oslo med fine jenter. Klarte å miste lommeboken min da, irriterer meg fortsatt over det, haha. 


Sen morgen hos KatrineOsloturen, på bildet er Pernille, Amanda, meg og Maria. Jeg og Pernille hadde lik jakke, superkleint liksom.


Tilbragte (tilbrakte?) langfredag hos Sørliene som alltid. Supert vært og bra selskap


Var trist fordi jeg ikke hadde påskeegg og plutselig fant jeg et i senga mi :D Lurer på hvem påskeharen var altså.. 

 

April

April var en relativt rolig og vanlig måned. Mye skolestress med tentamener, var flink på SATS, var en del i stallen og med venner. Høydepunktet kunne vært Justin Bieber konserten, men den var litt skuffende. Hadde en koselig kveld med en fin kusine da. Tror April er måneden med minst bilder, men har jo så klart noen. 

^
På vei til Oslo etter overnatting hos meg


Poser med SATSkortet stolt over endelig å ha blitt noe mer enn støttemedlem.Det var litt av en show da, det skal han ha


Amanda feiret en sen bursdag. 


Skoleselfies. Hadde en trutemunnfase. Til venstre er Iselin, hun går ikke på Treider nå og jeg håper viiiirkelig hun kommer tilbake til neste år. Til høyre ser dere gjengen, var de eneste vennene jeg hadde på Treider. Neida, vi var med fler og, men det var kjernegjengen liksom. ÅH SAVNER DE

 

Mai 

Sol og bunad er det første jeg tenker på når det kommer til mai. Vi brukte mange friminutt på aker brygge, hadde koselige grillkvelder, gikk på flere turer til Ørefiske og så klart feiret jeg 17. mai. Mai er en så fin måned, alltid fylt med sommerdager, skolefri og bunad. Beyoncé konserten var også i mai, hadde drømt om å se henne live så lenge jeg kan huske. Syk opplevelse, kommer aldri til å glemme det. Jeg jobbet også for fullt fordi Tusenfryd hadde nettopp åpnet for sesongen, var der vel 3-5 ganger i uka. Jeg var også borte fra skolen nesten en uke på grunn av en kjip luftveisinfeksjon. 

 
Kjekke fetter Trym sin konfirmasjon. 


En av de beste dagene i året utenom bursdagen min og jul, Norges nasjonaldag. ♥ Kommer til å være så utrolig kjipt å ikke være i Norge på 17. mai. 


Noen bilder fra en av turene 


Hun var like bra, eller til og med bedre enn på cd. Husker vi var helt utslitte etterpå da, med ventingen før konserten var vi der i 11 timer. Og inne på konserten besvimte folk overalt rundt oss av all dyttingen og pressingen. Hadde vi skulle dratt igjen hadde det garantert blitt sitteplasser. Var så slitne at jeg nesten var glad når det var over, og sånn skal det jo ikke være. Vi måtte også kaste drikken vår før vi fikk komme inn i køen, stilte oss i køen som sto på billeten, men måtte bytte til en annen etter å ha stått der i over en time, noe som gjorde at vi kom mye lenger bak enn vi burde ha vært, og det var alt for mange frekke mennesker der og et glass med vann kostet 50 kr. Super dame og konsert, forferdelig arena og publikum. 


Min flotte far og tante feiret sine maibursdager. Så klart var det sol og kjempe hyggelig.


Hadde grillkveld hos Katrine som endte opp som "photoshoot". Tvang faren hennes til å ta massevis av bilder av oss, men er jo koselig å se tilbake på.

 

Huff, dette innlegget tok LANG tid å lage. Har brukt flere timer.. Tror ikke jeg skal satse på blogging. Selv om det er stress å lage er det veldig koselig å se tilbake på alle de fine minnene. Elsker at jeg bestemte meg for å bli flinkere til å ta bilder, må virkelig starte med det igjen. Sommermånedene må jeg nok nesten lage tre seperate innlegg for, de var så hektiske. Rart å tenke tilbake på at jeg var så travel og opptatt hele tiden. 

Track meet

I går dro vi til Enid, et sted utenfor Oklahoma City på et indoor track meet. Det var gøy å endelig komme igang, men nå er det ikke et nytt meet/stevne før i mars. Jeg var med på høydehopp, lengdehopp (har aldri prøvd verken før) og 800 meteren. Hadde en morsomt dag, men hoster som bare det etter løpingen. Er også veldig støl overalt.

Skolen min fikk sammenlagt 2. plass for jentene på grunn av våres veldig flinke sprintere. For meg gikk det helt greit, jeg fikk 4. plass i høydehopp (var ganske stolt siden jeg aldri har prøvd det før) og 1. plass i min gruppe i 800 meteren. Fant ut senere at begge gruppenes tid ble lagt sammen, så da fikk jeg 10. plass.. Har bestemt meg for å bli skikkelig god og å gå til state i høydehopp da. Jeg hoppet 4.06 feet (1,37 m) og hun som vant state ifjor hadde 4.10, så dette skal gå! Jeg deltok også i høydehopp, men det gikk ikke særlig bra. Endte opp med nest sisteplass.

Trøtta på bussen

Jeg sov hos Arianna natt til i dag, var veldig koselig. Vi satt på en film, men begge sloknet nesten med en gang. Slitne etter å ha stått opp klokka fem og hatt en aktiv dag (er ikke så vanlig for late meg vet dere) Kom nettopp hjem igjen og burde rydde rommet, men sitter heller og ser på ol. Satser på at vi gjør bedre snart!

Chicago

Har virkelig lyst til å dra dit en gang..

 

Feit

Jeg tror jeg har spist nok godteri for en måned i dag.. Har ikke godt av skolefri, haha.

Rundt tolv kom besøket, og etter en halvtime dro jeg og Angelica på butikken og kjøpte masse snop. Gummigodt, sjokolade, brus, potetgull og pizza. Pizzaene måtte vi kaste da, de hadde gått ut på dato.. Likevel fikk jeg i meg mer enn nok!

Vi så på et par filmer og spilte bordtennis, Wii og air hockey. Gjett hvem som vant air hockeyen da? Jeg vinner alltid i det, har et talent altså. Er så praktisk å ha et garsjeloft (aka mancave) fylt med spill. Hadde en koselig fridag, og i morgen tror jeg vi skal tilbake på skolen. Det er meldt mer snø imorgen, så vet jo aldri.

Jeg så ut som en uteligger i dag, ikke døm

Snapshots


Forrige helg var jeg på speech konkurranse i Prague, dette er noen bilder fra det: 1. Selfie av meg og Angelica før prisutdelingen.   2. Haha, bilde av bussen.   3. Angelica som har godterismukk i munnen  4. Nate med pringlesnebb.  5. Bilde av lunsj/pauserommet hvor ingen følger med. Det er Olivia og John dere ser.  6. Vakkert bilde som de var helt med på, på bussen på vei hjem. Det var rett før jeg spilte av Karpe Diem og Postgirobygget som jeg og amerikanerne danset til (egentlig bare meg). Jeg konkurrerte ikke og skolen vår vant en førsteplass og noen andre medaljer. Hvis dere lurer mer på hva dette var, spør så lager jeg innlegg om det. Må nesten nevne at jeg sto opp klokka FEM på en lørdag for å se på og støtte Olivia og de andre.


1. og 2. Bilder fra basketballkamper.  3. og 4. Var feit med Arianna og Angelica og spiste på Mc Donalds. Spiste der igår og. Flink.  5. Arianna lade sin første fiskeflette noensinne på meg, jeg er en stolt lærer.  6. Min nye favorittdrink, smaksatt vann med jordbær og kiwi. Namnam


1. Ryan leker søt.  2. Baby Sam og Kristen (Vertsmors datter) var her fra torsdag til igår. Vi hadde alle ettermiddagsblund hvor han sov i armene mine, jeg halvsov, og Angelica, vertsmor og Kristen sov i over en time. Veldig koselig og slapp dag.  3. og 4. Selfies fra 7th hour på fredag når vi ikke trente. Chealsea er med på begge og Christen er den som presser seg inn på bilde nr. 2.  5. Stormy pyntet mine hvite negler i mattetimen.  6. Angelica sov her denne helga og dette er noen bilder vi tok i en fotoboks på Incredible Pizza. 

I dette øyeblikket ser jeg på Superbowl. SItter på pcen og ser opp på tven en gang i blant er vel mer riktig. Middagen hos Jaenette var veldig koselig og vi spiste god mat. På grunn av all snøen er det ikke skole imorgen, så Kris, Noah og Angelica skal komme hit imorgen. De kommer klokka 12, så jeg må faktisk stå opp før ett, blir hardt. 

Dette var da litt bilder fra hverdagen min, oppsummerer ganske godt hva som foregår her i USA for tiden. Håper dere likte det, så får vi satse på at jeg blir litt flinkere til å blogge snart.

Vinter

Slik ser det ut her nå.. Har ikke lyst på mer snødager, så jeg ble ganske skuffet. Men været kan man ikke gjøre noe med, så jeg får heller bare nyte fridagene vi kommer til å få.

Nå er vi på vei ut døra for å dra til Janette, omerådekontakten min, på middag. Tror det blir enchiladas til middag, namnam. Må nesten komme meg avgårde, skal prøve å blogge et innlegg til senere i kveld. 

Tudelu

Blogg ja..

Jeg som hadde planlagt å bli en flink blogger og greier, det funket ikke helt. Har forsåvidt skjedde veldig lite spennende i det siste, så dere har ikke gått glipp av noe. Men fra nå av skal jeg ihvertfall prøve å blogge en gang i uka for å oppsummere litt, høres det greit ut?

Igår var jeg på enda en basketballkamp, er så morsomt! Er litt bittert at jeg slutta når jeg ser de spille, men så tenker jeg på hvor dårlig jeg var og det går over. Vi hadde mandag går, så fra søndag hadde jeg overnatting med jentene. Vi dro først til Chilli's og spiste før vi kom hjem og bare hørte på musikk og koste oss. Vi feiret på en måte bursdagen min, men var mer som en jentekveld. Var koselig og begynner å bli nærme de, noe som er bra fordi vi har det morsomt, men ganske kjipt fordi jeg må dra fra de om fire måneder. Jeg hadde med meg speilrefleksen hele kvelden, men tok så klart null bilder.. 

Idag skal jeg på ny musikal med skolen. Vi skal se klassikeren Chicago, gleder meg! Elsker musikaler og teater, får meg virkelig til å savne dagene i teatersmia, haha. Et skuespillertalent var jeg ikke akkurat, men det var jo gøy. Skulle ønske vi hadde smarttelefoner på den tiden så jeg kunne sett film av det!

Ellers bruker jeg dagene på å trene friidrett, lekser, venner og sånne ting. Går ganske i ett og jeg er tilbake i rutiner igjen etter å ha hatt juleferie og sykdom. Nå har jeg faktisk vært her i et halvt år, ganske rart å tenke på. Fire hele måneder til før jeg får dratt hjem føles som utrolig lenge, men tiden går jo også så fort. Får bare prøve å nyte den siste tiden fullt ut! 

Okei, det ble egentlig bare et bableinnlegg, men bedre enn ikke noe? Skolen starter om noe minutter nå, må komme meg til klasserommet. Håper resten av uka blir bra for dere, halvveis til fredag nå!

Årskavalkade del I

Jeg vil si 2013 har vært et bra år. Fylt med mange gode stunder jeg vil aldri glemme og mye latter. Så klart har det vært dårlige stunder, men alt i alt veier det bra opp for det kjipe. Jeg har begitt meg ut på det vanskeligste jeg noen gang har vært igjennom og klart meg fem måneder i USA, helt alene. Det er noe jeg er veldig stolt over. Vet det høres teit ut, siden jeg valgte det jo selv og er helt klart heldig som har fått opplevd noe mange andre ikke får sjansen til, men å dra fra alt det kjente og skulle bo hos fremmede på andre siden av jorden er ikke alltid lett. Heldigvis har jeg kommet til en fantastisk vertsfamilie som har tatt meg veldig godt i mot og latt meg bli en del av sin egen familie. I tillegg har jeg blitt kjent med flere bra mennesker her og har hatt mye støtte både hjemmefra og fra andre utvekslingsstudenter her i USA. Spesielt det siste har vært en utrolig hjelp, å ha andre i samme situasjon en kan klage til og få støtte fra er gull verdt. Åh, når jeg tenker over det er jeg egnetlig en vanvittig heldig person som kjenner så mange bra mennesker og har fått så mange muligheter her i livet. Hadde jeg vært kristen hadde jeg sagt jeg er velsignet. 

Januar
Startet nyåret med en koselig feiring med venner. I januar er også den viktigste dagen i året, nemlig bursdagen min som ble feiret på vanlig måte med jentene og hadde en super kveld med indisk til middag og mye latter. Ellers var det starten på siste semester av førsteklasse på Treider. 

Hadde super nyttårsaftenfeiring med de beste


Farget håret mitt mørkere/mer "grått", savner fargen.. (det var mer brunt i virkeligheten)


Feiret bursdag med min flotte familie og en søt fetter

 

Februar
En bra måned fylt med masse morro. Inneholdt skolefest, 18årsdag til en venninne og vinterferie i NEW YORK CITY. Sistnevn var helt klart det beste og det var en av de fineste ukene i mitt liv. Det var jentetur sammen med mamma, tante Hege og Hedda og var virkelig helt vanvittig bra. Jeg og Hedda brukte julen på å overtale våres mødre med på det(noe som ikke var så vanskelig) og hadde det supert der. Frokost på starbucks, shopping i SoHo og lunsj i Meatpacking District. Åh, det må virkelig gjentas. I løpet av vinterferien rakk jeg også å dra et par dager på skiferie på Kvitfjell(?? jeg tro det var der, husker ikke hvor vi dro, var et fjell iallfall) med gamlefar, Torbjørn, Hanne og barna. Fikk også endelig begynt å ri regelmessig igjen, startet å passe på søte og gale gampen Mick Mack to ganger i uka. 

 
veldig bra mennesker som gjorde skolefesten til en veldig morsom kveld


New York var virkelig fantastisk, helt klart en av de beste turene jeg har vært på!


Beste turkameratene!


Feiret Chescas 18årsdag 

Hadde egentlig planlagt å poste dette rett etter nyttår, men tiden flyr ifra meg altså.. Dette tok også mer tid enn forventa, så blir bare to måneder om ganger istedenfor 4 som planlagt, har så spennende og busy liv vet dere! Satser på at del II kommer iløpet av de neste dagene.

ATTEN

Nå er jeg offisielt voksen, er rart å tenke på! Ikke det at jeg kan gjøre så mye her da, annet enn å røyke eller dra på kasino (skal ikke førstnevnte altså pappa!). Har hatt en fin amerikansk bursdag, også får jeg bare feire 18 på den ordentlige måten når jeg kommer hjem!

Jeg startet dagen med å våkne opp til mange koselige bursdagshilsner, elsker bursdag! På skolen fikk jeg masse gratulasjoner og pizza til lunsj, så det var også koselig. Av vertsforeldrene mine fikk jeg ballonger og cookiepizzakake. Vi dro også ut og spiste fajitas <3 <3. Fikk blomster i posten fra Ann og Johan og pakke fra mor og far. Perfekt timet. I tillegg til alt fikk jeg snakket med noen minutter med kjære farmor, var utrolig koselig å høre stemmen hennes igjen. Alt i alt, bra dag!


Servitørene sang for meg

Jeg har bltt mye bedre også, er bare tett i nesa og hoster. Veldig glad for at jeg slapp å være sengeliggende på årets største dag. Nå må jeg øve litt til spanskprøven imorgen før jeg legger meg, blogges hehe

Incredible Pizza

Som sagt brukte vi dagen i dag på Incredible Pizza. Det er et sted med buffet, arkadespill, go kart, lazer tag og mer. Vi spiste både lunsj (frokost for meg) og middag, på de sju timene vi var der. Var veldig morsomt og jeg hadde en bra dag. Nå sitter vi slitne og stappmette og ser på litt tv.

Har foresten klart å bli syk. Jeg har vært ganske sliten de siste dagen og før jeg la meg igår hadde jeg vondt i halsen. Jeg satset på at jeg kunne sove det bort, men våknet opp til en verre hals og tett nese. Burde egentlig ikke klage, for jeg har jo bare vært sykt 3-4 ganger imens jeg har vær her, men er jo irriterende nå rett før bursdagen min. Satser på at det ikke er noe alvorlig, halsbetennelse og influensa går rundt for tiden.

Endelig helg

Var veldig godt å bli ferdig med denne uka. Har egentlig ikke vært en så hard uke med tanke på skolearbeid, men er alltid slitsomt å komme tilbake etter en ferie. Men litt godt var det og! Glad skolen ikke ble avlyst her, sånn som den ble i resten av USA. 

Gårsdagen ble brukt sammen med Kersten og Angelica. Vi spiste burritos også fikk jeg prøve på Kerstens gamle ballkjoler. Elsker store prinsessekjoler og kan ikke vente til prom! 


Måtte klippe bort halve ansiktets for alles beste..

En annen ting som er bra med å ha kommet tilbake på skolen er at nå er det trening igjen. Jeg er jo så lat at jeg ikke klarer å komme meg på treningsstudioet selv, så var godt å få beveget kroppen etter 3 uker med sofasliting. Eller, jeg trekker det tilbake. Det var ikke godt, men slitsomt og vondt, men føltes veldig bra etterpå. Nå driver jeg med friidrett istedenfor cross country, så det er mer variasjon og ikke bare løping. For det meste er det styrketrening i studio, men vi løper også litt i gymsalen på skolen. 

Klokka er elleve og jeg er allerede i seng, klar for å legge meg. Har bare hatt en rolig og koselig dag hjemme, orket ikke dra noe sted, haha. I morgen skal vi på Incredible Pizza for å feire meg, noe jeg tror blir gøy. Dere får ha en super lørdag også!

Nyttår

Som dere sikkert skjønner var nyttårsaften ganske annerledes her. Fyrverkeri er ulovlig og ingen pynter se opp med mindre man skal på "ball". Så vertsbror hadde på seg joggebukse og de andre jeans. Var jo egentlig greit nok det, mer avslappende enn paljettkjole og spennende å oppleve hvordan de gjør der her. Men neste år skal finklære på og håret krølles!

Skolen er startet igjen og nå sitter jeg i psykologien. Kjenner jeg har mer lyst til å ligge i senga som resten av USA med snødagene sine. På den positive siden slipper vi å ta igjen flere dager etter graduation. Etter skolen er det basketkamp i nabobygda, så jeg håper jeg får tvunget venninnene mine med bil til å dra, haha. Men nå må jeg nesten følge med i timen, tudeluuu

Godt nyttår

Nå er det en halvtime igjen til 2014, håper året deres blir bra!

Nyttårsforsetter

Jeg kommer sikkert til å glemme alle 2. januar, men det er likevel fint å ha noen mål å strekke seg etter for det nye året. Jeg har de samme gamle som jeg har vært år, men kanskje 2014 er året jeg klarer å følge noen? Vi får håpe på det beste!

Bli et bedre menneske
Det er et selvsagt mål som de aller fleste streber etter. Hva jeg mener med et bedre menneske er å være mindre selvsentrert og heller fokusere på at andre har det bra. Heller tenke på det positive i mennesker enn å baksnakke og ihvertfall ikke spre rykter. Jeg vil også starte å bruke mer tid på å hjelpe og stå opp for andre.

Bli sunn
Det er jo den mest ordinære, men likevel veldig relevant. Jeg har latt kroppen min forfalle kraftig og gått opp for mye etter jeg kom til USA. Ikke bare ser jeg forskjellig ut, men jeg føler meg uggen og ekkel, så jeg tror å forbedre levestilen vil hjelpe mye. Jeg går jo på friidrett nå og skal gi alt på treningene der så jeg kan komme i bBlhedre form og bli god til våren, kombinert med ekstra trening på siden. Enda viktigere er det at jeg slutter å proppe i meg all snacksen og brusen, og har allerede laget en avtale med venninner om å spise bedre. 

Bli mer takknemmelig
Jeg er flink til å ta ting for gitt, og burde heller sette mer pris på hvor heldig jeg er. Jeg bruker altfor mye tid og energi på å klage istendfor å verdsette ting, opplevelser og menneskene rundt meg. Spesielt sistnevnte, vi kan lære av amerikanerene som sier "I love you" hver gang de ender en telefonsamtale. Det tar så lite tid å si hvor mye andre betyr for deg, men det betyr så mye for den som får høre det.

Fokusere mer på skole
Jeg fikk bra karakterer første semester, men det var mye flaks tror jeg. Jeg brukte en del tid på skole og øving til prøver, men det er stort rom for forbedringer. 

Ta flere sjanser
Det er bedre å angre på noe en har gjort, enn å angre på at en ikke turte. For ofte skulle jeg ønske jeg bare hadde gjort det ene eller det andre, og hva er det som egentlig stopper meg? Hva har jeg å miste? Jeg tror livet mitt blir bedre om jeg starte å leve for hva jeg vil og slutter å tenke så mye på hva andre mener eller tenker.

Bruke mindre tid på skjerm
iPhonen, pcen og tv tar opp mye mer tid av hverdagen min enn det jeg synes det burde. Jeg må starte å bli flinkere på å legge vekk mobilien eller skru av tven, og heller bare lese en bok eller gå en tur. Også er det veldig mye koseligere å være med mennesker som er snakker og tilbringer tid med deg, istedenfor å ha telefonen i trykt opp i ansiktet. Du føler deg ikke akkurat spesielt viktig eller verdsatt når den du snakker til tekster med noen andre samtidig. Hvor mange jentekvelder har ikke blitt kjipe fordi alle sitter på hver sin telefon og chatter eller oppdaterer twitter, istedenfor å bry seg om de du faktisk er med?

Lese mer
Nå er jeg midt inni en bok jeg tok med meg hjemmenfra og jeg hadde glemt for fint lesing er. Ikke bare utvider en vokabularet, det er både avslappende og bra for hjernen samtidig som jeg liker det godt. Filmer er fint, men du har aldri hørt noen si "filmen var så mye bedre og detaljert, enn boka".  

Legge meg tidligere
Nå er klokka 02.17 og jeg legger meg ofte mye senere enn dette. Jeg har lyst til å snu om døgnet mitt og heller legge meg og stå opp tidligere. Jeg har vært et C menneske så lenge jeg kan huske, men alt handler om vaner og jeg tror jeg har godt av å få mer søvn i hverdagen. Selv om det virker vanskelig nå som jeg ikke blir trøtt før sent, må det jo funke til slutt.

Bli mer tålmodig
Det er en veldig vanskelig en! Jeg  h a t e r  å vente og blir veldig fort lei, men ting kan ikke alltid gå like fort som jeg vil. I tillegg er jeg veldig treg til å ta valg selv, så jeg burde kanskje forstå at andre også kan være slik.. Stress er ikke sunt, det burde jeg vite alt om, så jeg burde heller starte å ta meg god tid og ikke ha et hastverk.

Få bedre selvtillit
Jeg blir på ingen måte sterkere eller penere av å tvile eller hakke ned på meg selv. Ingenting er mer overbevisende enn en som virkelig tror på seg selv Om en later som lenge nok, kanskje en vil tro på det til slutt? Alle er bra på sin egen måte og det finnes ikke noe fasit på hvordan man burde se ut. 

Amerikansk jul

I dag mottok jeg julegaven fra Pernille. Det var masse norsk godteri, brunost og leverpostei. Jeg fikk også et kort av bestemor og bestefar med veldig koselig tekst og bilder. Tusen takk dere, jeg ble kjempe glad!

Jeg er også takknemlig for alt jeg har fått til jul, vertsforeldrene ga meg akkurat det jeg ville ha. Mennesker er så snille altså.

Alt jeg fikk fra Per.

Julen hos "vertfarmor og vertsfarfar" var veldig koselig. Maten var kjempe god som den alltid er der, vi spiste skinke, en type fløtegratinerte poteter, asparges og rundstykker. Det pluss bbq var en ganske annerledes julemiddagen, men fortsatt godt. Her er alt også veldig casual, ingen julekjole eller dress, heller jeans og t-skjorte. Fikk gave av de, "vertsoldemor" og "vertstante", så ble overrasket og glad.

Jeg burde avslutte innlegget og komme meg opp på rommet og pakke klær nå. Vi skal avgårde til vertsøsteren min Stephanie som har to jenter. Gleder meg til å se de igjen, selv om jeg må stå opp før 12 haha.

Ha en fortsatt fin ferie!

God Jul

I dag, 25. er selve julen for USA. Man står opp tidlig(vi sto ikke opp før 9-10 hehe) og åpner opp gaver. Nå er vi på vei til vertsfars mor og skal spise skinke sammen med resten av familien. Har ikke noe særlig julefølelse, men koselig er det jo. Nå har jeg fått opplevd en ekte Oklahoman jul, i tillegg til meksikansk, en i Florida og Tenerife.

Jeg er veldig fornøyd og takknemlig for hva jeg har fått av alle, tusen takk!

En liten kjøkkenselfie må jo med


GOD JUL!
xoxo

Ferie

Nå har juleferien startet, og det var etterlengtet. Leverte særoppgaven på fredag og var endelig ferdig med alle skoleoppgaver for 2013. Tenk at jeg er halvveis ferdig med utvekslingsåret mitt nå. Føles som jeg kom i går, samtidig som når jeg tenker tilbake føles det som jeg har vært her lenge.

Slik ser det ut her nå, helt sykt! Alt har et tynt lag is på deg og trær er brukket i to overalt på grunn av isens vekt. Litt annerledes enn snøen i Norge.

For øyeblikket er vi hos Kristen og skal snart spise pizza. Hun er babymamman som fikk en nydelig sønn på torsdag.

Har sett at det er meldt regn til julen i Dalen, sånn sett er jeg glad jeg er her. Satser på at neste jul blir fylt med snø! Har allerede planlagt at vi skal ha en stor julaften hjemme hos oss neste år.

På fredag var jeg på min første basketballkamp. Var veldig morsomt og god stemning. Jentene vant med 20 poeng og guttene med 30, så det var gøy! Kjente jeg angret litt på at jeg sluttet med basket, men egentlig passer jeg bedre som tilskuer. En ting er ihvertfall sikkert, basketball er tusen ganger morsommere enn amerikansk fotball!

Finals

Huff, jeg startet dagen med å forsove meg. Våknet av at vertsmor vekket meg og hadde 15 minutter på å fikse meg, så jeg ser ut som et troll. Bra jeg ikke bor alene så jeg hadde kommet for sent til prøvene..

Denne uka er det finals (ganske likt som tentamen). Jeg har nettopp blitt ferdig med AP Psykologi og spansk, så nå mangler jeg bare historie i morgen. Jeg tror begge gikk helt greit og at jeg kommer til å opprettholde semesterkarakteren, men burde nok øvd litt mer. I tillegg har vi senior paper som skal leveres inn på fredag. Jeg har bare så vidt startet, har skrevet ned nok stikkord, men det skal være en 10-siders lang tekst. Men jeg satser på at det går fort når jeg begynner, skal jo skrive om noe jeg vet mye om, nemlig Norge.

Heldigvis er det bare tre dager skole igjen før vinterferie! Og i morgen skal Kristen, en av mine vertsøstre få baby. Gleder meg veldig til å møte lille gutten, babyer er så søte. Også er jeg glad på vforeldrene mine sine vegne som får sitt første gutterbarnebarn i tillegg til sine to søte jenter.

Akkurat nå sitter jeg bare og venter på at klokken skal bli 11.15 så jeg kan få lunsj. Foressten er det 15 varmegrader nå, det er 30 grader forskjell fra to uker siden. Oklahoma as..

Pakkesøndag

Søndagen brukte jeg med en venninne på å pakke inn gaver. Du skulle ikke trodd jeg hadde det som jobb i fjor, så dårlig som jeg er.. Men det skal bare av tilslutt uansett, så de får bare være glade for å få noe, haha.

Når vi snakker om å være glad for gaver, må jeg nevne den jeg fikk i går! Snille familien Sørlie sendte meg julegave og sjokolade, det var kjempe hyggelig. Også fikk jeg en fra mamma forrige uke + jeg vet det er en på vei fra Pernille. Åå, det er så koselig, blir kjempe glad.

Sommeren min - juni

Planen var å lage en scrapbook med bilder fra sommeren, men kom jo aldri til det.. Så lager heller noen tilbakeblikk innlegg med bilder fra en veldig fin sommer. Hadde noe å gjøre så og si hver dag, og var flink til å dokumentere det, så er fint å mimre litt. 

21. juni

Siste skoledag og jeg hadde planlagt at alle jentene i klassen skulle spise lunsj sammn etterpå. Late klassen jeg gikk møtte så klart ikke opp, så vi var bare 6-7 jenter fra klassen vår og noen få fra de andre, men vi hadde det veldig koselig!

22. juni
 
Feiring av at sommerferien hadde startet hos Katrine med alle jentene.  

23. juni - 28. juni

Var på Marits Rideskole på treningsleir en uke med mine kjære Emma og Siri ♥

29. - 30. juni

En veldig koselig døgntur til Tromsø med familien. 

Nå kommer snart noen venner å plukker meg opp for å dra til Tulsa. Skal prøve å få unnagjort julegaveshoppingen, er jo bare litt over en uke til jul! Jeg må forte meg å sminke meg ferdig så ha en fin fredag!

Min baby

Les mer i arkivet » Mai 2014 » April 2014 » Mars 2014
+ legg meg til som venn

Utvekslingsstudent skoleåret 2013/2014.
hits