Nyttårsforsetter

Jeg kommer sikkert til å glemme alle 2. januar, men det er likevel fint å ha noen mål å strekke seg etter for det nye året. Jeg har de samme gamle som jeg har vært år, men kanskje 2014 er året jeg klarer å følge noen? Vi får håpe på det beste!

Bli et bedre menneske
Det er et selvsagt mål som de aller fleste streber etter. Hva jeg mener med et bedre menneske er å være mindre selvsentrert og heller fokusere på at andre har det bra. Heller tenke på det positive i mennesker enn å baksnakke og ihvertfall ikke spre rykter. Jeg vil også starte å bruke mer tid på å hjelpe og stå opp for andre.

Bli sunn
Det er jo den mest ordinære, men likevel veldig relevant. Jeg har latt kroppen min forfalle kraftig og gått opp for mye etter jeg kom til USA. Ikke bare ser jeg forskjellig ut, men jeg føler meg uggen og ekkel, så jeg tror å forbedre levestilen vil hjelpe mye. Jeg går jo på friidrett nå og skal gi alt på treningene der så jeg kan komme i bBlhedre form og bli god til våren, kombinert med ekstra trening på siden. Enda viktigere er det at jeg slutter å proppe i meg all snacksen og brusen, og har allerede laget en avtale med venninner om å spise bedre. 

Bli mer takknemmelig
Jeg er flink til å ta ting for gitt, og burde heller sette mer pris på hvor heldig jeg er. Jeg bruker altfor mye tid og energi på å klage istendfor å verdsette ting, opplevelser og menneskene rundt meg. Spesielt sistnevnte, vi kan lære av amerikanerene som sier "I love you" hver gang de ender en telefonsamtale. Det tar så lite tid å si hvor mye andre betyr for deg, men det betyr så mye for den som får høre det.

Fokusere mer på skole
Jeg fikk bra karakterer første semester, men det var mye flaks tror jeg. Jeg brukte en del tid på skole og øving til prøver, men det er stort rom for forbedringer. 

Ta flere sjanser
Det er bedre å angre på noe en har gjort, enn å angre på at en ikke turte. For ofte skulle jeg ønske jeg bare hadde gjort det ene eller det andre, og hva er det som egentlig stopper meg? Hva har jeg å miste? Jeg tror livet mitt blir bedre om jeg starte å leve for hva jeg vil og slutter å tenke så mye på hva andre mener eller tenker.

Bruke mindre tid på skjerm
iPhonen, pcen og tv tar opp mye mer tid av hverdagen min enn det jeg synes det burde. Jeg må starte å bli flinkere på å legge vekk mobilien eller skru av tven, og heller bare lese en bok eller gå en tur. Også er det veldig mye koseligere å være med mennesker som er snakker og tilbringer tid med deg, istedenfor å ha telefonen i trykt opp i ansiktet. Du føler deg ikke akkurat spesielt viktig eller verdsatt når den du snakker til tekster med noen andre samtidig. Hvor mange jentekvelder har ikke blitt kjipe fordi alle sitter på hver sin telefon og chatter eller oppdaterer twitter, istedenfor å bry seg om de du faktisk er med?

Lese mer
Nå er jeg midt inni en bok jeg tok med meg hjemmenfra og jeg hadde glemt for fint lesing er. Ikke bare utvider en vokabularet, det er både avslappende og bra for hjernen samtidig som jeg liker det godt. Filmer er fint, men du har aldri hørt noen si "filmen var så mye bedre og detaljert, enn boka".  

Legge meg tidligere
Nå er klokka 02.17 og jeg legger meg ofte mye senere enn dette. Jeg har lyst til å snu om døgnet mitt og heller legge meg og stå opp tidligere. Jeg har vært et C menneske så lenge jeg kan huske, men alt handler om vaner og jeg tror jeg har godt av å få mer søvn i hverdagen. Selv om det virker vanskelig nå som jeg ikke blir trøtt før sent, må det jo funke til slutt.

Bli mer tålmodig
Det er en veldig vanskelig en! Jeg  h a t e r  å vente og blir veldig fort lei, men ting kan ikke alltid gå like fort som jeg vil. I tillegg er jeg veldig treg til å ta valg selv, så jeg burde kanskje forstå at andre også kan være slik.. Stress er ikke sunt, det burde jeg vite alt om, så jeg burde heller starte å ta meg god tid og ikke ha et hastverk.

Få bedre selvtillit
Jeg blir på ingen måte sterkere eller penere av å tvile eller hakke ned på meg selv. Ingenting er mer overbevisende enn en som virkelig tror på seg selv Om en later som lenge nok, kanskje en vil tro på det til slutt? Alle er bra på sin egen måte og det finnes ikke noe fasit på hvordan man burde se ut. 

3 kommentarer

Farmor

31.12.2013 kl.13:56

Kjære Tora!

Her var det sannelig mange "sannhetskorn" , du er utrolig flink til sette ord på ting!

Jeg ønsker deg en koselig nyttårskveld, og et riktig godt nyttår!

Stor klem!

Astrid

01.01.2014 kl.13:38

Oji, dette var mye! Men hvis det er en som kan klare alt dette så er det deg :)

Tor Ellinger Bråten, Bestefar

04.01.2014 kl.23:52

Kjære Tora.

VI ØNSKER DEG ET GODT NYTT ÅR.

Du har mange kloke nyttårsforsetter. De kan være vanskelig å etterleve, men du må ikke bli lei deg hvis du ikke klarer det. Da er det bare å prøve på nytt, eller lempe litt på kravene til deg selv.

Nå er vi snart en uke inne i det nye året som fortsetter med regn, mildvær og vind. Vi savner vinter.Jeg venter på snø så vi kan prøve skiene.

Vi følger med på bloggen din og synes du opplever mye nytt. Håper du blir like flink til å skrive i det nye året. Det er spennende for oss å lære om skikkene i Oklahoma og hos vertsfamilien din.

Fortsatt godt nytt år.

Gode ønsker, hilsen bestemor og bestefar.
Lykke til med forsettene! :)

Skriv en ny kommentar

+ legg meg til som venn

Utvekslingsstudent skoleåret 2013/2014.


hits